ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ


Το στρες αποτελεί έναν φυσιολογικό μηχανισμό προσαρμογής του οργανισμού μας σε προκλήσεις και νέες καταστάσεις στη ζωή μας.

Το άγχος είναι μία φυσιολογική αντίδραση του σώματος σε καταστάσεις πίεσης ή απειλής. Ωστόσο, όταν το άγχος γίνεται υπερβολικό, συχνό ή δυσλειτουργικό πλέον θεωρείται παθολογικό.

Ψύχωση

2023-05-20

Η ψύχωση (psychosis - psychose) ή ψυχωτική διαταραχή, είναι μια σοβαρή ψυχιατρική διαταραχή κατά την οποία το άτομο χάνει την επαφή με την πραγματικότητα. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί, μεταξύ άλλων, με παραληρητικές ιδέες, ψευδαισθήσεις και διαταραγμένη σκέψη. Πρόκειται για μια περίπλοκη πάθηση που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη ζωή ενός ατόμου.Ένα...

Οι συναισθηματικές διαταραχές, συχνά γνωστές ως ψυχικές ασθένειες, είναι ένα δύσκολο και συχνά παρεξηγημένο θέμα. Μπορεί να παρουσιαστεί με διάφορους τρόπους, από ελαφρύ άγχος έως σοβαρή κατάθλιψη, και μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο όχι μόνο στο άτομο που πάσχει από τη νόσο, αλλά και στους οικείους του.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) είναι μία χρόνια και προοδευτική ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος που προκαλεί ποικίλα συμπτώματα, όπως δυσκολία στο περπάτημα, κόπωση και γνωστικές διαταραχές. Η ψυχολογική κατάσταση ενός ατόμου με σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική ευημερία και την ποιότητα ζωής του.

Η σχιζοφρένεια είναι μία σοβαρή και επίμονη ψυχική ασθένεια που επηρεάζει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις ενός ατόμου. Πολυάριθμα συμπτώματα, όπως ψευδαισθήσεις, παραληρητικές ιδέες, παράξενη συμπεριφορά και διαταραγμένη σκέψη, την ορίζουν.

Η θεραπεία των προβλημάτων ψυχικής υγείας απαιτεί τη χρήση ψυχοθεραπείας, η οποία αναφέρεται επίσης ως θεραπεία συζήτησης. Για να αποκτήσει κανείς γνώση και κατανόηση της ψυχικής του υγείας και της ευημερίας του, συνεπάγεται τη συζήτηση συναισθημάτων, σκέψεων και συμπεριφορών με έναν εξειδικευμένο θεραπευτή ή σύμβουλο.

Η Ψυχική Υγεία είναι Σημαντική!

Μάθετε πρώτοι τα νέα στον τομέα της Ψυχολογίας!

Επιστημονικά άρθρα

Έρευνες

Ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις

Όλα όσα θες να μάθεις για τον τομέα της Ψυχοθεραπείας!!!

Καλώς Ήρθατε