Βιογραφικό

Η Χρυσή Στάμου κάτοικος Αθηνών, είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης στο Βόλο το 2006. Το ενδιαφέρον της όμως για να βοηθάει ανθρώπους υπερίσχυσε και έτσι το 2009 έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον χώρο της ψυχολογίας παρακολουθώντας το πρόγραμμα Higher National Diploma (HND) in Counselling and Psychology. To 2015 ξεκίνησε να παρακολουθεί το πρόγραμμα για το βασικό πτυχίο Ψυχολογίας του Cardiff Metropolitan University (BSc in Psychology).

Το 2019 συνέχισε τις σπουδές της στον τομέα της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στο πρόγραμμα του University of Derby, Master in Ιntegrative Counselling and Psychotherapy. 

Η πρακτική της εμπειρία ως ψυχολόγος ξεκίνησε στη Νευρολογική Κλινική Αγίου Γεωργίου (Νέες Παγασές, Βόλου). Συμβουλευτική σε ασθενείς που πάσχουν από σχιζοφρένεια και σε άτομα που έχουν Alzheimer. Χρησιμοποίηση ψυχολογικών tests (Mini-Mental State Examination) και (Montreal Cognitive Assessment, MOCA). Επικοινωνία με το οικογενειακό περιβάλλον των ασθενών, για την προηγούμενη ψυχική κατάσταση των ασθενών. Καθημερινές κλινικές επισκέψεις με όλους τους επαγγελματίες της Νευρολογικής κλινικής, σε όλους τους ορόφους. Καθημερινή μελέτη υλικού σε ότι αφορά την σχιζοφρένεια καθώς και το Alzheimer. Έλεγχος της προόδου ως ψυχολόγος από τον ψυχίατρο της νευρολογικής κλινικής, σε καθημερινή βάση.

Εν συνεχεία, έχει ολοκληρώσει 3 χρόνια πρακτικής άσκησης (400 ώρες) ως ψυχοθεραπεύτρια σε ιδιωτικά κέντρα ψυχοθεραπείας (Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας - Γραμμένου Κωνσταντίνα και Roots of Wellness Center). Παράλληλα έχει παρακολουθήσει και εξακολουθεί να λαμβάνει μέρος σε αρκετά σεμινάρια, διαλέξεις καθώς και εκπαιδεύσεις αναφορικά με το χώρο της ψυχολογίας.

Η ψυχολογία είναι ένας τομέας που συνεχώς εξελίσσεται με στόχο πάντα την ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων... 

Καλώς Ήρθατε